Women On Water Hungary

Nők a vitorlázásban - Women On Water Hungary

Akár verseny, akár szabadidős célú sporttevékenységről van szó, világszerte egyre nagyobb jelentőséget kap a vitorlázásban a nők részvételi arányának növelése. Egyre több, kifejezetten nők számára szervezett vitorlás program valósul meg, számos női regatta kerül megrendezésre, több országban alakulnak - sok esetben a hazai sportági szövetségekkel együttműködésben - vitorlázó nőket tömörítő szervezetek, közösségek. Mindemellett a vitorlássportban is egyre többet olvasni női sikerekről, kiemelkedő teljesítményekről, eredményekről.

Hasonló törekvés hívta életre a Women On Water Hungary megalapításának gondolatát is: célunk egy olyan közösség létrehozása Magyarországon, amely közös platformot biztosít a hazai vitorlázó nőknek/lányoknak akár hobbi, akár verseny szinten vesznek részt a vitorlázásban.

Fontosnak tartjuk, hogy a közösség tagjai számára teret és felületet biztosítsunk a vitorlázáshoz kapcsolódó élményeik, tapasztalataik, történeteik megosztására, ezáltal ösztönözve a közösség tagjait a sport minél aktívabb gyakorlására és új belépők bevonására. A WOW Hungary hosszú távon lehetőséget kíván teremteni a versenyzés iránt érdeklődő tagok számára versenycsapatokhoz történő kapcsolódásra, vagy új csapatok alakítására is.

A WOW Hungary elkötelezett olyan események és programok megvalósítása mellett, melyek:

  • a női vitorlázásra irányítják a figyelmet,
  • növelik a nők részvételét és elismertségét a vitorlássportban,
  • népszerűsítik a vitorlássportot, mint szabadidős tevékenységet a nők körében,
  • ösztönzik a gyermek, ifjúsági és fiatal korosztályokat a vitorlázás elkezdésére,
  • támogatják mindezen korosztályok lány/női versenyzőit,
  • segítik a közösség tagjait céljaikhoz illeszkedően vitorlázó tudásuk fejlesztésében,
  • lehetőséget teremtenek a nagyhajós versenyzésbe történő bekapcsolódásra,
  • elősegítik a vitorlázás megismertetését a nők szélesebb körében, és ösztönzik őket annak kipróbálására.

VízenJó Sport Club Women On Water tagozat

Partnerünk, a VízenJó SC keretein belül indítottuk útjára a WOW Tagozatot, ahova szeretettel várjuk tagnak azokat a nő/lány vitorlázókat, akik sportklub választás előtt állnak. Örülünk, ha minél többen versenyeznek a WOW Tagozat színeiben! Bár a WOW tagságnak nem feltétele a VizenJó Sport Clubba való belépés (a kettő tehát független egymástól), szívesen segítünk a VízenJó SC WOW Tagozat lehetőségeivel mindazoknak, akik szeretnének versenyezni.

A WOW Tagozathoz csatlakozó versenyengedélyes vitorlázók mind élvezik, a VizenJó SC tagsági előnyeit, melyeket az alábbi oldalon olvashatsz:

https://www.vizenjosc.hu/rolunk/ 

Csatlakozni az alábbi linken tudsz:

https://www.vizenjosc.hu/regisztracio/ 

Women On Water Hungary - MVSZ partnerség

A WOW Hungary, a VízenJó SC WOW Tagozat szervezeti formájában, stratégiai megállapodást köt a Magyar Vitorlás Szövetséggel, melynek elsődleges célja a női vitorlázás térnyerése és a női vitorlázók arányának növelése minden korosztályban. A két szervezet kommunikációban, versenyszervezésben, finanszírozásban is együttműködik.

A partnerség keretében a WOW vállalta, hogy:

- minden kommunikációjában stratégiai partnerként tünteti fel az MVSz-t,

- a World Sailing és az MVSz női vitorlázásra vonatkozó céljaival összhangban szervezi tevékenységét, igazodva a nemzetközi trendekhez és törekvésekhez, amik szerint egyre több kezdeményezés indul annak érdekében, hogy a nők részvételi aránya növekedjen és erősödjön a vitorlássportban, az ifjú lány versenyzők, sportolók a későbbiekben fiatal felnőttként is megtalálják lehetőségeiket a vitorlázás és versenyzés folytatására,

- az I. WOW Hungary Regatta nevezési díjából befolyt összeg egy részét felajánlja az MVSz számára, amelyet a lány utánpótlás versenyzés ösztönzésére kell fordítani.

A Magyar Vitorlás Szövetség arra tett vállalást, hogy:

- stratégiai partnereként ismeri el és tünteti fel el a Women On Water Hungaryt,

- eszközökkel segíti az I. WOW Hungary női regatta megrendezését,

- lehetőséget ad a WOW Hungary számára a Kékszalag legeredményesebb női csapatának történő díj átadására,

- együttműködik a feltételrendszer kidolgozásában, melynek keretében az ifjúsági ranglista díjátadón vitorlázó lányok kaphatják meg a WOW Hungary támogatását,

egítséget nyújt a női versenyengedélyes sportolókkal történő kapcsolat felvételre a WOW Hungary közösség építése és az I. WOW Hungary női regatta lehetséges résztvevőinek hatékony elérése céljából,

- kommunikációs csatornáin keresztül segíti a WOW Hungary létrejöttének, híreinek, eseményeinek népszerűsítését.

Kapcsolat, csatlakozás a Women On Water Hungary közösséghez:

Csatlakozz közösségünkhöz: kövess, olvass, írj, kérdezz!

A sikeres programok megvalósításának alapja egy minél kiterjedtebb, jól működő közösség: a WOW Hungary elsődleges célja összegyűjteni, megismerni és összekapcsolni a magyar vitorlázó nőket akár szabadidős céllal, akár versenyzőként vesznek részt a vitorlázásban.

WOWH tagság regisztráció

https://mailchi.mp/womenonwater/registration 

Fontosnak tartjuk, hogy a versenysport mellett azok számára is platformot teremtsünk, akiket a vitorlázás, mint aktív és természetközeli szabadidő eltöltési lehetőség érdekel.

Számunkra egy olimpiai életút, vagy egy bajnoki cím elérésébe befektetett munka ugyanolyan érdekes, mint a hajós élethez kapcsolódó praktikumok, a gyerekekkel történő családi vitorlázások tapasztalatai, vagy akár a legjobb túrahajós tippek.

Annak érdekében, hogy minél több történet és téma megjelenhessen, a közösség tagjai kapcsolatba kerülhessenek egymással, valamint, hogy mind a vitorlázásban résztvevők, mind az érdeklődő közönséget széleskörűen tájékoztathassuk, az alábbi platformokat hoztuk létre:

Blog

A Women On Water Hungary blog formájában a porthole.hu online hajós portálon jelentkezik, ahol blogbejegyzésekben kerülnek bemutatásra a közösség tagjai egy-egy interjú keretében. Reméljük, hogy a hazai vitorlázó nők és lányok történetei önmagukban is sokak számára nyújtanak majd motivációt!

Terveink között szerepel a témák bővítése nemzetközi kitekintésekkel és minél több ismeretterjesztő anyaggal: vitorlázás családdal, gyerekekkel, hivatás nők számára a vitorlázásban, anyaság és vitorlázás, nyaralás vitorláson, élménybeszámolók, stb.

Mindenkit ösztönzünk arra, hogy küldje el nekünk személyes történetét: mit jelent számára a vitorlázás, miért, mióta, kikkel vitorlázik, milyen élményei vannak - de örömmel vesszük egy-egy túra vagy verseny személyes beszámolóját is!

Blog: https://porthole.hu/women-on-water/

Közösségi média oldalak

A Women On Water Hungary facebook és instagram oldalak mellett egy facebook csoportot is indítottunk, amely segíti a csatlakozó tagokat egymás megismerésében, a közösség híreinek terjesztésében, a személyes tapasztalatok, élmények, ötletek megosztásában, kérdéseikre válaszok megtalálásában, közös programok, vitorlázások szervezésében.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/womenonwaterhungary/ 

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/womenonwaterhungary/ 

Instagram: https://www.instagram.com/womenonwater_hungary/ 

Események

Törekszünk arra és másokat is ösztönzünk rá, hogy minél több közös programot szervezzünk! Eseményeinket folyamatosan közzétesszük felületeinken. A közösséghez csatlakozókat arra kérjük, hogy osszák meg velünk ötleteiket, vágyaikat: mi érdekli őket, milyen témák, események lennének számukra hasznosak.

Women On Water világszerte

A Women On Water Hungary tevékenységet a Dániában alapított és több európai országban már működő Women On Water közösség magyarországi tagjaként indította el. A nemzetközi kapcsolatok lehetőséget teremtenek számunkra a külföldön már bevált ötletek és gyakorlat átvételére, a közösség nemzetközi integrálására, tapasztalatcserére, külföldi versenyekre magyar résztvevők delegálására, hazai versenyekre külföldi résztvevők meghívására.

Web: https://sejlsportsligaen.dk/wow 

Facebook: https://www.facebook.com/WomenOnWater.WoW/